Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet

Musikkfilm / Dokumentar1 t. 42 min.12 år
Plakat for 'Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet'

Forestillinger

Henter forestillinger

Den ultimate dokumentarfilmen om Imperiet!

"Ett hjärta är alltid rött" er historien om det svenske rockebandet Imperiets vei fra restene av Ebba Grön til Svensktoppen og de store arenaene. Det er også historien om Sverige i en æra da landet hadde en avgjørende plass på den verdenspolitiske scenen, og samfunnsengasjement hos artister var en selvfølgelighet.

"Med «Et hjerte er alltid rødt» – filmen om bandet Imperiet, får du en tidsreise og en berusende post-punk roadmovie du ikke visste du hadde drømt om akkurat i år." www.cine.no(Cinema) (6)
-----
"Musikkdokumentaren Et hjerte er alltid rødt – Filmen om Imperiet er et festmåltid av en film." KinoMagasinet (5)
-----
"«Et hjerte er alltid rødt» er en film som skal nytes, enten du har et i overkant nerdete forhold til Imperiet eller bare vil se en god musikkdokumentar. Uansett gir det deg noe, og for de som kjenner historiene fra før så er det alltid herlig å få oppleve Imperiet i stort format på kinolerretet." Musikkavisen Puls
-----
"..interessant tidsbilde av Sverige og et av landets store band på 80-tallet." Adresseavisen
-----
Imperiet fødtes ut av det ikoniske punkbandet Ebba Grön. De ble postpunkgenerasjonens fiksstjerner og et av 1980-talets største svenske rockband. Filmen følger Imperiet på turné til Cuba, Mexico og Nicaragua (sammen med blant andre Mikael Wiehe).
I filmen møter vi Imperiets samtlige medlemmer – Joakim Thåström, Christian Falk, Per Hägglund, Stry Terrarie, Gurra Ljungstedt og Fred Asp – som gjennom gamle arkivklipp og ferske intervjuer reflekterer over sine år i Imperiet. Joakim Thåström skyr vanligvis pressen, men deler her hjertelig med seg av sine minner. De fleste forbundet med stor glede, men noen også med en anger som har plaget ham siden. Ikke minst i forbindelse med at Per Hägglund i 1987 ble presset ut av bandet.

Premiere:
03.05.2024
Originaltittel:
Ett hjärta er alltid rött
Regi:
Balsam Hellström
Språk:
Svensk, Spansk, Engelsk, Norsk
Produksjonsår:
2023
Medvirkende:
Fred Asp, Christian Falk, Per Hägglund, Gurra Ljungstedt, Joakim Thåström, Stry Terrarie
Sjanger:
Musikkfilm / Dokumentar
Spilletid:
1 t. 42 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Noen scener som ikke er passende for barn.
Produksjonsselskap:
Docster©